perjantai 27. helmikuuta 2015

Perjantai!

Lähdössä töihin!

 Perjantai tuli kyllä tosi äkkiä ja tasan kuukauden päästä pitäis jo olla takaisin Suomessa! Koitan olla miettimättä tätä faktaa ja ottmukaan  kaiken ilon irti! Työkavereille kyllä jo totesin etten ole lähdössä ikinä pois :D

Aamu alkoi sillä, että odotimme pihalle saapuvan taksit ja bussit, joilla oppilaat saapuvat. Oppilaat autetaan bussista ulos ja saatetaan luokkiinsa tai osa viedään liikuntasaliin, josta he yhdessä siirtyvät yläkertaan luokkiinsa:)
Avustetaan takkien riisumisessa, vessakäyntien kanssa. Osalla on vaipat ja osa käy itsenäisesti vessassa, mutta sitten vahditaan että kädet tulee pestyä.


Täällä ihmiset kiltisti jonottaa bussiin:D

Työpaikka!:)
 Myöhemmin on ohjelmassa ulkoilua. Avustetaan pukemisessa ja vessakäyntien kanssa ja siirrytään ulos. Leikitään lasten kanssa ja tutustun lapsiin ehkä parhaiten täällä:D Samaan aikaan isommalla alueella ulkoilee vanhemmat nuoret ja heihinkin on päässyt vähän tutustumaan. Itse siis olen tähän asti ollut mukana noin 6-8vuotiaiden kanssa:)

Ruokailussa avustetaan ensin suojaliina päälle (tai suojapaita) ja sitten istumaan. Hoputellaan, jos joku unohtuu haaveilemaan tai ei keskity syömiseen ja joitain avustetaan enemmän vahtimalla tai osittain syöttämällä (jos vaikka puolet ruuasta päätyy paidalle)
Ruokia annetaan yksi lautanen kerrallaan (esim ensin keitto, sitten salaatti ja sitten jälkiruoka)
Pääsin eräs toinen päivä myös seuraamaan kun toisessa huoneessa syötettiin opiskelijoita, jotka eivät pysty itse syömään ja tarvitsevat kokonaan syöttäjän. Ruokalassa itsessään on niin kova hälinä ja meteli, että tämä erillinen huone on oiva. Siellä oli rauhallista ja ruokalan meteli ei kuulu sinne, joten opiskelijat saavat rauhassa keskittyä nielemiseen.

Metroasema :D kotosalla ei tule päivittäin kuljettua metrolla joten tää on aika jännää
Enkä ole enää ensimmäisen eksyilyn jälkeen eksynyt! Ja tänään oppisin että säästyn 20minuutin odottelulta jos metroasemalta vähän ripeämmin kiirehdin bussiin!
Koulun pihalta kuva:)
Ruokailun jälkeen kerätään silmälasit opiskelijoilta, joilla ne ovat ja siirrytään liikuntasaliin tai isommalle pihalle liikkumaan. Oppilaat tekevät mitä tykkäävät. Torstaina lapset innostuivat pelaamaan "jalkapalloa" aikuinen vs lapset :D Se oli hauskaa, vaikka taisin hävitä :D Oli vaikea suojata maalia kahdelta pallolta!

Urheikun jälkeen on vielä oppitunti ja sen jälkeen avustetaan taas pukemisessa ja siirrytään pihalle odottamaan busseja ja takseja. Olen vielä sekaisin kuka menee mihinkin bussiin ja taksiin, mutta kyllä tämä tästä :D
Joulupukkeja kiipeilemässä

Tänään kotiin tullessa aurinko paistoi ja tuuli puhalsi just sopivasti:)
Kotona vain lepäilin ja opiskelin espanjaa kännykkäsovelluksen kautta. Perheessä opettaja ja tytär ehdotti lauantaiksi shoppailua ja sunnuntaina pääsisin mukaan museoon! :)

- Heidi

2 kommenttia:

  1. Upeeta, että olet viihtynyt! Kiva, kun laitat kuvia. Onko tullut paljon treffikutsuja :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo yhtään tullu :D Mut oon ilonen kun mun hiuksia on kehuttu kun olin vähä down ku olin värjänny juurikasvua pois ja koko päästä tuliki tummempi mitä ennen :(

      Poista